Laadusta tinkimättä- Tulipesä valmistettu 5 mm 16Mo3 teräksestä

Pehmeitä löylyjä energiatehokkaastiaiti_ja_tytar.jpg

Sydän-kiukaan patentoitu rakenne vähentää merkittävästi saunan lämmittämiseen tarvittavaa polttopuun määrää. Sekundääripoltto tuottaa lämpöenergiaa kilpailevia tuotteita selkeästi puhtaammin ja tehokkaammin. Se siis säästää sekä polttopuita että lähiympäristöä.  Sydän-sauna® lämpiää tasaisesti ilman kylmän rajaa ja Sydän-saunassa on korkea happitaso, koska Sydän-kiuas pyörittää huoneilmaa ja sekoittaa happirikkaan tuloilman hengitysilmaan.

Tasainen lämpötila saunassa pitää osaltaan rakenteet hygieenisina, koska alalauteetkin lämpenevät ja lämpö tuhoaa bakteereita.

Ilmankierto saunatilassa

Alla olevista esimerkeistä näkyy miten saunan ilmankierto muuttuu huonetilassa, riippuen siitä millainen lämmitystekniikka on käytössä. Perinteisellä säteilylämpökiukaalla lämmitettäessä saunan alaosa lämpenee huonosti, kun taas savusaunassa kiukaan läpivirtaus lämmittää saunatilan lattiasta kattoon.

Sydän-kiuas® ja savusaunan kiuas lämmittävät saunatilan, pyörittämällä huoneilmaa kuuman kiukaan läpi. Sauna lämpiää tasaisesti lattian ja laipion väliltä ja saunassa ei ole kylmänrajaa.

Säteilylämpökiukaan ilmankierto

esimerkki_ilmankierto_kaminakiuas.png

Näin toimii kiuas, jossa on huono läpivirtaus!

Saunassa on havaittavissa kivipinnan tasalla kylmänraja. Päätä polttaa ja varpaita paleltaa. Kiuas, jossa on huono läpivirtaus, jättää myös saunan alimmat rakenteet kosteiksi ja näin homeelle alttiiksi.

Savusaunan ilmankierto

esimerkki_ilmankierto_savusauna.png

Savusaunan ilmavirtaukset kiertävät tulipesän ja kivikerrosten kautta.

Savusaunan läpivirtaus saa aikaan luonnonmukaisen ilmankierron ja pitää rakenteet kuivina ja sauna lämpiää tasaisesti.

Samat ominaidet ovat myös Sydän-kiuas® -saunassa.

Lue myös »